وَ لَقَدْ كَتَبْنا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُها عِبادِيَ الصَّالِحُونَ
و تحقيقاً پس از پندنامۀ تورات، در زبور هم نوشتيم كه (ملك) زمين را بندگان صالح من به ارث خواهند برد. ( انبیاء 105 )
כי־מרעים יכרתון וקוי יהוה המה יירשו־ארץ׃
ועוד מעט ואין רשע והתבוננת על־מקומו ואיננו׃
וענוים יירשו־ארץ והתענגו על־רב שלום׃
37:9-11 מסע התהילים
«بدکاران هلاک خواهند شد اما کسانی که به خداوند امید دارند، زمین را به ارث خواهند برد. اشخاص شرور چندان دوامی نخواهند داشت؛ مدتی خواهند بود، ولی بعد از نظر ناپدید خواهند شد. اما فروتنان وارث زمین خواهند شد و در صلح و صفا خواهند زیست.» (سفر المزامير 11-9: 37)
כי יהוה ׀ אהב משפט ולא־יעזב את־חסידיו לעולם נשמרו וזרע רשעים נכרת׃
צדיקים יירשו־ארץ וישכנו לעד עליה׃
37:28-29 מסע התהילים
«بدکاران هلاک خواهند شد اما کسانی که به خداوند امید دارند، زمین را به ارث خواهند برد. اشخاص شرور چندان دوامی نخواهند داشت؛ مدتی خواهند بود، ولی بعد از نظر ناپدید خواهند شد. اما فروتنان وارث زمین خواهند شد و در صلح و صفا خواهند زیست.» (سفر المزامير 11-9: 37)
יפרח־בימיו צדיק ורב לום עד־בלי ירח׃
72:7 מסע התהילים
«در زمان حکومت او، عادلان کامیاب خواهند شد و تا وقتی که ماه باقی باشد، صلح و سلامتی برقرار خواهد بود.» (سفر المزامير، 7: 72)
Blessed are the meek, for they will inherit the earth.
Matthew 5:5
«خوشا به حال فروتنان؛ زیرا ایشان وارث زمین خواهند شد. (انجیل متی ۵: ۵)»

امام مهدی (علیه السلام) کیست؟

امام مهدی (علیه السلام)، دوازدهمین امام شیعیان و فرزند امام حسن عسکری هستند. نام و کنیۀ ایشان همانند پیامبر اسلام است. امام مهدی (علیه السلام) منجی وعده داده شده اسلام است و شیعیان معتقدند که ظهور او، زمین را از عدل و روشنایی پر خواهد کرد. اما آیا دانستن چنین اطلاعاتی ما را به شناخت حقیقی از ایشان رسانده و به سوال «امام مهدی (علیه السلام) کیست؟» پاسخ می دهد؟

برای رسیدن به پاسخ این سوال، به نوع دیگری از اطلاعات و معرفت نیازمندیم؛ دانشی که جایگاه امام مهدی (علیه السلام) را در زندگی شخصی ما روشن کرده و نسبت میان ما و ایشان را به درستی تبیین کند؛ بنابراین، برای رسیدن به پاسخ سوال «امام مهدی (علیه السلام) کیست؟» باید سفری را به درون خود آغاز کنیم و ابتدا به این سوال پاسخ بدهیم که؛ من که هستم که به امامی نیاز دارم که نام او مهدی است؟ و به طور کلی تر، انسان کیست که نیازمند امام است؟ چه آینده ای در انتظار من است که پیمودن مسیر آن بدون شناخت امام ممکن نخواهد بود؟ این آینده چگونه محقق می شود و نقش من در تحقق آن چیست؟ سوالاتی به قدمت عمر بشر که نحوۀ پاسخگویی ما به آنها نوع نگاه و شیوۀ زیستن ما را مشخص خواهد کرد.

در وب سایت «امام مهدی (علیه السلام) کیست» مسیر رسیدن به پاسخ این سوالات را قدم به قدم طی کرده ایم و سفری به قدمت عمر انسان را روایت کرده ایم؛ سفری که از درون ما آغاز شده و در نهایت سوال «امام مهدی (علیه السلام) کیست؟» را پاسخ خواهد داد؛ اگر می خواهید به پاسخ کاملی پیرامون این سوال برسید، پیشنهاد ما مطالعه پیوسته و طبق نقشۀ مطالعاتی سایت است.

آنچه در این وب‌سایت می‌آموزید:

انسان کیست؛ چرا نیازمند رشد و تعالی است و چه کسی باید به او در این مسیر کمک کند؟
امام موعود تمامی ادیان کیست و چگونه ظهور خواهد کرد؟
سیر حرکت تاریخ به سمت ظهور او چگونه رقم خورده است و نقش پیامبران و امامان در ظهور او چه بوده است؟
ارتباط فلسطین با ظهور امام مهدی چیست و چرا شناخت جنگ بزرگی که جبهۀ مقاومت آن را رهبری می کند اهمیت دارد؟
آینده مشترک جهان در قرآن و در ادیان چگونه پیش بینی شده است؟ رسیدن به این آیندۀ روشن چگونه ممکن خواهد شد؟ آیا مستنداتی برای وقوع این آیندۀ روشن وجود دارد؟
حکومت امام موعود؛ امام مهدی چه مشخصات و ویژگی های بارزی دارد؟ تفاوت حکومت امام مهدی با دیگر حکومت ها چیست؟ آیا نمونه ای از حکومت او در جهان وجود دارد؟ نقش هر کدام از ما در رسیدن به این حکومت موعود چیست؟

امام مهدی (علیه السلام) چگونه انسان را نجات خواهد داد؟

امام مهدی (علیه السلام) چگونه انسان را نجات خواهد داد و چگونه جهان را به جای بهتری برای زیستن تبدیل خواهد کرد؟ برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که امام کیست و چرا انسان نیازمند امام و راهنمایی های اوست؟ نبودن امام در جامعه به کدام بخش از وجود انسان زیان خواهد رساند؟ تنها پس از رسیدن به پاسخ این سوالات است که نقش امام مهدی (علیه السلام) را به عنوان تنها امام زنده و حاضر در زمین درک خواهیم کرد و می فهمیم که امام مهدی (علیه السلام) چگونه انسان را به آرامش و شادی ابدی خواهد رساند.

امام، به عنوان خلیفة الله و الگوی انسان کامل، نقش مهمی در هدایت انسان ها به سوی کمال و رشد ایفا می کند؛ زیرا امام تنها نمونۀ قابل لمس و قابل درک از خداوند است که تمامی ویژگی های خداوند در او متبلور شده است و انسان برای رسیدن به هدف خلقت خود که شباهت به خداست، به الگو گرفتن از امام نیازمند است.

استاد محمد شجاعی

پژوهشگر انسان شناسی الهی در حوزه بین الملل

زندگی، بدون ترس، ناامیدی، اضطراب و غم در جهانی مملو از شادی، آرامش و امنیت، بزرگترین آرزوی ماست. آرزویی که می‌تواند به حقیقت تبدیل شود، اگر ما به شناخت درستی از خود برسیم و فارغ از برچسب‌های روانشناسی، تعابیر فرهنگی و معیارهای اجتماعی،  جدا از جنسیت، موقعیت اجتماعی، ثروت و تحصیلاتمان، خود را به عنوان یک انسان معنا کنیم، رسیدن به این شناخت برای همه مردم جهان آرزوی ماست. آرزوی اینکه روزی برسد که فقط آدم بودن ارزش باشد تا در کنار هم با آرامش، عشق و شادی زندگی کنیم.

دولت کریمه یا دولت امام مهدی (علیه السلام) حکومتی است که پس از ظهور امام مهدی (علیه السلام) و به وسیلۀ ایشان پایه گذاری می شود. دولتی که در وصف زیبایی ها و نعمت های آن می توان ساعت ها صحبت کرد؛ زیرا در آن جامعه دیگر خبری از رنج و درد و نابرابری نخواهد بود، اما سوال اساسی اینجاست که دولت کریمۀ امام مهدی (علیه السلام) چگونه شکل خواهد گرفت؟ زمانی که جهان پیش از ظهور امام مهدی (علیه السلام) پر از ظلم و بیداد شده، چگونه پس از ظهور ایشان بلافاصله چنین دولتی ایجاد خواهد شد؟

برای رسیدن به دولت کریمۀ امام مهدی (علیه السلام) نیازمند تشکیل دولت مقدمه ساز ظهور هستیم. تمدنی که بر اساس اصول اصلی انسانیت پایه گذاری شده و در نُه پایۀ اصلی تمدن نمونه ای اولیه از دولت کریمه را ارائه کند که امام پایه های حکومت جهانی خود را بر این نمونه و مدل اولیه استوار خواهند کرد.

این مدل زیربنای رشد انسانی در زمان ظهور خواهد بود. این نمونه همان نمونه ای است که امروزه در دو شکل مقطعی و دائمی خود را به ما نشان می دهد؛ یعنی فرهنگ اربعینی و انقلاب اسلامی ایران. فرهنگ اربعینی همان فرهنگ دولت کریمه و انقلاب اسلامی ایران ساختار و پیکربندی این تمدن است. تمدن نوین اسلامی باید پیش از ظهور امام مهدی (علیه السلام) مقدمات تشکیل حکومت صالحان را به سرانجام برساند؛ یعنی میراندن طاغوت و استکبار جهانی و پایه ریزی اولیۀ تشکیل دولت کریمه باید در این حکومت انجام شود. در این باره در بخش مستندات وقایع پیش از ظهور بیشتر توضیح داده ایم.

تولد امام مهدی (علیه السلام) چه زمانی بوده است؟

ظهور امام مهدی (علیه السلام) چه زمانی اتفاق می افتد؟

نشانه های ظهور امام مهدی (علیه السلام) چیست؟

کدام یک از نشانه های ظهور امام مهدی (علیه السلام) به وقوع پیوسته است؟

ویژگی های دولت امام مهدی (علیه السلام) چیست؟

پس از ظهور امام مهدی (علیه السلام) چه خواهد شد؟

معمولاً زمانی که از ظهور امام مهدی (علیه السلام) صحبت می کنیم، این سوالات مطرح می شوند و پاسخ های جامع و مفصلی هم برای آن ها وجود دارد، برای مثال طبق اسناد اسلامی تولد امام مهدی (علیه السلام) ۱۵ شعبان سال ۲۵۵ یا ۲۵6 هجری قمری است. تولد امام مهدی (علیه السلام) مخفیانه و دور از چشم همگان اتفاق افتاده است؛ چون امکان شهادت ایشان توسط خلفای عباسی وجود داشت.

اما مهم تر از این سوالات و پاسخ آنها این است که از خود بپرسیم حالا که امام مهدی (علیه السلام) در غیبت است، چگونه می توان از وجود ایشان بهره برد؟ آیا تا پیش از ظهور امام مهدی (علیه السلام) راهی برای نزدیک شدن به ایشان وجود دارد؟ آیا پیش از ظهور امام مهدی (علیه السلام) انسان نمی تواند به هدف خلقتش و شباهت به الله دست پیدا کند؟

مفهوم ظهور تنها به معنای حضور فیزیکی امام در اجتماع و دیدن ایشان با چشم سر نیست؛ این معنا تنها یکی از معانی ظهور را که ظهور جمعی امام مهدی (علیه السلام) است، پوشش می دهد و از معنای ظهور فردی غافل مانده است. ظهور فردی امام در قلب و جان منتظران حقیقی ایشان اتفاق می افتد؛ یعنی کسانی که خود را به عنوان یک انسان باور کرده و برای رسیدن به رشد انسانی تلاش کرده اند. کسانی که تیزی ها و خشونت های وجودشان را با تأسی از امام از بین برده و آمادۀ برقراری رابطۀ وجودی با امام هستند، حتی پیش از ظهور جمعی امام به ظهوری فردی و درونی خواهند رسید. دلیل غیبت امام عدم آمادگی و توانایی مردم در ارتباط با ایشان است؛ در نتیجه اگر کسی این آمادگی را در خود ایجاد کند، دیگر مانعی برای ارتباط با امام بر سر راهش نخواهد بود و می تواند حضور امام را درک کند. این همان نقشی است که تمامی انبیا به پیروان خود وعده داده اند و در بخش سیر حرکت تاریخ به سمت ظهور موعود دربارۀ آن صحبت کرده ایم.

ویژگی های خاص دوران تولد امام مهدی (علیه السلام) باعث شد، که امام مهدی (علیه السلام) هرگز در میان شیعیان حضور عمومی نداشته باشند، غیبت ایشان از سال ۲۶۰ هجری قمری که به امامت رسیدند شروع شده و تا کنون نیز ادامه داشته است. غیبت امام مهدی (علیه السلام) به معنای عدم اثرگذاری ایشان در میان شیعیان نیست؛ بلکه شیعیان اعتقاد دارند که در این دوران تنها از حضور جسمانی امام محروم هستند.

غیبت امام مهدی (علیه السلام) به این دلیل اتفاق افتاده است که شیعیان به درک درستی از امام مهدی (علیه السلام) نرسیده اند و نیاز به امام را به عنوان تنها نیاز اساسی زندگی خود نپذیرفته اند، امام از نگاه اسلام یگانه موجود کاملی است که می تواند انسان را به بلندای انسان رشد داده و به وجودی بی نهایت تبدیل کند. انسان بدون امام حتی در ابعاد پائینی وجود هم کامل نخواهد بود و نمی تواند از تمام توانمندی های وجودی خود استفاده کند.

عدم توانایی دفاع از جان امام و عدم درک از توانایی سربازی برای امام، که به میراندن حکومت طاغوت منجر خواهد شد، دلایل اصلی غیبت امام است و زمانی که این دو توانایی حاصل شود، غیبت امام مهدی (علیه السلام) تمام شده و ظهور اتفاق خواهد افتاد.

چیزی که در رابطه با غیبت امام مهدی (علیه السلام) باید بدانیم این نکته است که نقش ما در ادامۀ  این غیبت چیست؟ و چگونه می توانیم سال ها رنج جهان را از نداشتن امام پایان دهیم؟ اگر می خواهید نقش خود را در تشکیل حکومت صالحان بدانید، می توانید به بخش نقش هر یک از ما در ظهور موعود مراجعه کنید. 

ویدیوهای موضوعی

در این ویدئو به طور کوتاه به مقام ویژه حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها) اشاره شده. خداوند..

مژده‌ی‌بازگشت‌عیسی‌مسیح(ع)

رب‌العالمینی که عیسی‌بن‌مریم (علیه‌السلام) را ذخیره‌ای قرار داد

عاشورا فراتر از یک واقعه تاریخی است

اتفاقی که تنها نیم روز به طول انجامید،

جهان تشنه‌ی محمد (ص) است

«فبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَلَوْ كُنْتَ